Klassinen hieronta

HINNAT (ALV 0 %):
OSAHIERONTA 30 MIN. 38.-
PUOLIHIERONTA 45/60 MIN. 50.-/ 55.-
HIERONTA 75 MIN. 63.-
KOKOHIERONTA 90/120 MIN. 73.-/ 90.-
5 X SARJAHOIDOT 30/45/60 MIN. 180.-/235.-/260.-

Klassinen eli perinteinen hieronta on yksilöllinen hoitotapahtuma, jossa hoitomenetelmä ja tekniikka valitaan asiakkaan terveystilanteen, tarpeiden ja toiveiden perusteella. Vaikka hierontaotteet kohdistuvat kudoksiin, vaikuttaa hieronta ihmiseen aina myös kokonaisvaltaisesti. Kosketuksella, fyysisellä konkreettisella hoitamisella ja hierojan läsnäololla on merkittävä vaikutus hoitotulokseen.

Ayurvedinen hieronta

HINNAT (SIS. ALV 24 %):
INTIALAINEN KÄSI- JA JALKAHIERONTA 1 H 30 MIN  65.-
INTIALAINEN KÄSIHIERONTA 30 MIN 25.-
INTIALAINEN JALKAHIERONTA 45 MIN 45.-

Hoito muodostuu erilaisista hankaus-, sively- ja painelutekniikoista, joilla stimuloidaan lymfa- ja verenkiertoa ja saadaan energia liikkeelle. Hoidossa käsitellään myös marmapisteitä (refleksologia). Jalkahieronnassa käsitellään sääret, jalkaterät (myös varpaat) ja jalkapohjat rentouttavalla hierontaotteilla. Hoito vaikuttaa hyvin rentouttavasti ja virkistävästi koko keholle! Käsihieronnassa käsitellään kyynärvarret, kämmenet ja sormet hieroen ja aktivoiden marmapisteitä. Ayurvedisessä hieronnassa käytetään toisinaan apuna metalleja. Jalka- ja käsihieronnassa käytetään Kasa-maljaa, joka mm. rauhoittaa ja helpottaa myrkkyjen poistumista kehosta.

Hoidossa käytetään lämmintä seesamöljyä. Hoito tehdään vaatteet päällä hoitopöydällä maaten. Hoitoon tullessa on hyvä laittaa kevyet, mukavat vaatteet ylle. Vaatteissa pitäisi saada hihat nostettua kyynärpäiden yli ja housunlahkeet polvien yli. Hoito sopii hyvin kaikenikäisille. Hoito sopii yksittäisenä hoitokertana tai sarjahoitona.

Hoidon vaikutuksia: Rentouttaa mieltä ja koko kehoa, tehostaa raajojen verenkiertoa ja imunestekiertoa sekä avaa lihaskireyksiä ja tehostaa nivelliikkuvuutta. Parantaa unenlaatua.

Hoidon kontraindikaatiot (= estää hoidon käytön): Akuutit vammat, haavat, ihotulehdukset, verisuonitukokset, suonikohjut (voimakkaat), vakava sydänsairaus tai -osteoporoosi tai muu vakava sairaus ja syöpä.

Intialainen päähieronta

HINTA (SIS. ALV 24 %):
45 MIN  45.-

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen seesteinen ja hoidon vaikutus tuntuu koko vireystason paranemisena.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen, hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä.

Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia. Stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat mm. niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa sekä myös silmäoireita. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita, Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa sekä elvyttää solujen hapensaantia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.

Jokainen hoito on ainutkertainen tapahtuma. Se aika on varattu juuri Sinulle, keskeytyksittä, jotta voit rentoutua syvällisesti ja tuntea, että Sinusta välitetään ja pidetään huolta. Hoito suoritetaan vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita) mukavasti istuen ja lämmin huopa jalkojen päällä.

Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina. Hoito sopii myös yhdistettynä muihin hoitoihin kuten jalkahoidon yhteyteen.

Hoidon vaikutuksia: Puhdistaa, lievittää lihasjännityksiä, tehostaa lymfa- ja verenkiertoa, tehostaa hermoston toimintaa, lievittää kipua, rentouttaa ja vähentää stressiä, auttaa unettomuuteen, virkistää ajatuksia, ravitsee ihoa, ehkäisee iskiasta, säilyttää terveyttä ja auttaa kehon toimintojen ylläpidossa.

Kontraindikaatiot (=estää hoidon käytön): Akuutit kuume- ja tulehdustilat, lymfatulehdukset, veri-infektiot, veritulpat, laskimotulehdukset.

Hoito tehdään tapauskohtaisesti ja harkintaa käyttäen seuraavissa tapauksissa: raskaus, vakava sairaus, syöpä, vakava sydänsairaus, vakava osteoporoosi, diabetes

Ayurvedinen kuumakivihieronta

HINTA (SIS. ALV 24 %):
90 MIN  89.-

Kuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä ja Havaijilla. Kuumakivihierontaa on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava.

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin, jolloin koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjiin) asetellaan lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Hieronta tehdään lämpimillä basalttikivillä. Basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.

Lue lisää:

Hieronta on tapahtuma, jossa hieroja (koulutettu hieroja on terveydenhuollon ammattihenkilö) eri tekniikoiden avulla pyrkii edistämään asiakkaan eri kudosten toimintoja. Hieronta tehostaa aineenvaihduntaa ja vilkastuttaa verenkiertoa. Käytettyjä tekniikoita ovat mm. muokkaus, sively, painelu ja venytys joita käytetään eri voimakkuudella ja eri rytmein. Hieronta on hyvä tapa hoitaa kipeitä ja jännittyneitä lihaksia. Se on myös hyvin luonnollinen tapa vähentää stressiä, rentouttaa kehoa ja virkistää mieltä. Perinteisen hieronnan avulla voi hoitaa aktiivisesti omaa terveyttään ja hyvinvointiaan sekä edistää jaksamista työpaikalla ja kotona. Hieronta myös ennaltaehkäisee erilaisia vaivoja.

Hierontojen sisältö ja painopisteet ratkaistaan yhdessä asiakkaan kanssa. Suunnittelussa otetaan aina huomioon asiakkaan toiveet. Hierontahoidon yhteydessä käytän tarpeen vaatiessa myös muita hierontatekniikoita apuna, kuten lihaskalvokäsittelyjä sekä imukuppihierontaa.

Hierontaa ei suositella seuraavissa tapauksissa:

  • akuutit traumat
  • laajat infektiot ihossa
  • laskimotukokset
  • syöpä - paranamisen jälkeen AINA lupa lääkäriltä ennen hierontaan tuloa
  • tyrä
  • kehon tulehdustilat
  • verenvuototauti eli hemofilia
  • iskeeminen kudos
  • neurologiset sairaudet
  • kuume, flunssa

Lihaskalvot eli faskiat muodostavat koko kehon kattavan fasciaalisten jatkumoiden toiminnalisen verkoston. Faskiat ympäröivät siis koko kehoamme; lihaksia, luita, jänteitä ja niveliä. Faskioiden tehtävänä on peittää kehon eri kudoksia ja rakenteita sekä suojata ja tukea niitä. Lisäksi ne ovat liike-energian välittäjiä. Lihaskalvossa on kipuhermopäätteitä. Lihaskalvoihin voi tulla lepo- ja liikekipuja, pinnetiloja ja arkuutta. Faskiakudoksen häiriöt näkyvät myös heikentyneenä liikkuvuutena ja keho tuntuu jäykältä. Faskiakudokseen voi tulla häiriöitä tai vaurioita erilaisten tapahtumien kautta mm. iskuvammat, kaatumiset, törmäykset ja haavat. Lisäksi pitkään jatkuneet esim. huono ryhti ja kehon heikko kannatus saavat aikaan lihasepätasapainoa, jolloin osa faskioista venyy liiaksi ja osa kiristyy.

Lihaskalvohieronnassa käsitellään lihaskalvoja, jänteitä ja nivelsiteitä erilaisilla manuaalisilla tekniikoilla mm. käsillä ja erilaisilla faskiatyökaluilla. Tutkimuksissa on havaittu, että mekaaninen ärsytys edistää sidekudoksen korjautumista paranemisen aikana. Sidekudos muuttuu elastisemmaksi käsittelyn ansiosta. Hoitoa voi antaa joko akuuttiin kipuun tai krooniseen kipuun.

Lihaskalvohierontaa voidaan tehdä passiivisesti perinteisen hieronnan tavoin, jolloin lihas on lepotilassa. Mutta lihaskalvohierontaa voidaan antaa myös lihaksen ollessa aktiivisessa tilassa, jolloin lihasta venytetään tai kuormitetaan. Käsittely ei aiheuta yleensä kipua.

Ayuverda tarkoittaa elämän tiedettä, Ayur-elämä, veda-tiede. Ayurveda on maailman vanhimpia parannuskeinoja. Ayurvedan mukaan ihmisessä on mielen, kehon ja sielun taso. Ihminen on terve kun nämä kaikki toimivat tasapainoisesti. Opin mukaan sairauksen ja terveyden ylläpito tapahtuu ruokavalion, elämäntapojen, liikunnan ja levon kautta sekä erilaisten hierontojen ja hoitojen avulla. Ayurvedinen hieronta on yhdistelmä erilaisia hoitotapoja mm. intialaista hierontaa, filosofiaa ja tekniikoita sekä nykyaikaista refleksologiaa (vyöhyketerapiaa).

Imukuppihieronta eli kuivakuppaus sopii hyvin lihashuoltoon, kuona-aineiden poistamiseen lihaksista, turvotuksen ja arpien hoitoon. Imukuppihieronta voidaan yhdistää klassiseen hieronnan yhteyteen tehostamaan hieronnan vaikutuksia.

Imukuppihieronta on veretöntä ja lähes kivutonta. Hoito suoritetaan yleensä kumisilla tai silikonisilla imukupeilla. Imukuppi asetetaan hyvin rasvatulle iholle painaen imukupin sisältä ilma pois. Kupin alle syntyy alipaine. Kuppia nostetaan hieman ja liu´utetaan iholla joko lihaksen suuntaisesti tai pyörittävin liikkein. Imukupin alla oleva alipaine vetää ihoa ja pehmytkudosta ylöspäin samalla edistäen veren- ja imunestekiertoa hoidettavalla alueella. Imukuppia voidaan käyttää myös paikallaan kipupisteen päällä. Ihoon saattaa jäädä mustelman näköisiä jälkiä, mutta ne häipyvät iholta muutamassa päivässä.

Imukuppihierontaa käytetään lihaskipujen ja jännitystilojen hoidossa, päänsäryn ja turvotuksen hoidossa sekä kosmeettiseen selluliittiin. Hoito tehostaa myös nivelien liikkuvuutta ja vähentää jäykkyyttä. HUOM. Hoidon jälkeen tulee nauttia runsaasti nestettä lisääntyneen aineenvaihdunnan ja imunestekierron vuoksi.

Hoidon esteitä voivat olla: kumiallergia, ihosairaudet, syöpä, suonikohjut, sydänsairaudet, veritaudit, anemia, verenvuototauti, verenohennuslääkkeet, kortisonilääkitys, tuoreet vammat, vaikea diabetes, kuume ja tulehdussairaudet.

Brain Relief on lempeä hierontahoito, joka tarjoaa rasittuneille aivoille ja kuormittuneelle mielelle mahdollisuuden hetken hengähtämiseen.

Brain Relief on Suomessa kehitetty hoitomuoto, jossa käytetään aasialaisia ja suomalaisia lempeitä painallus- ja hierontatekniikoita sekä uusia oivalluksia. Hoito ei tähtää minkään sairauden hoitoon, vaan hoidon tavoitteena on syvä rentoutuminen. Hoito perustuu hyvänolon- ja rauhoittumisjärjestelmän aktivointiin täsmäpisteisiin tehdyn, kipua tuottamattoman kosketuksen avulla.

Brain Relief -hoidossa rauhoitetaan parasympaattista hermostoa useamman aistin kautta. Parasympaattinen hermosto säätelee mm. ihmisen kehon rauhallisuutta ja rentoutta. Hoidon aikana hoidettava "putoaa" ja rentoutuu silmin nähden ja moni hoidettava nukahtaa hoidon aikana.

Hoito sopii kaikille perusterveille; lapsille, nuorille sekä aikuisille. Kaikille, jotka haluavat rentouttavaa oloa. Brain Relief -hoidon on koettu auttavan pitkittyneen stressin katkaisussa tai muuten kuormittuneen elämäntilanteen omaaville.

Lue lisää: https://brainrelief.fi/