Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on syvällisesti rentouttava ja miellyttävä hoito, joka sopii kaikenikäisille. Hoito vaikuttaa sekä fyysisellä, emotionaalisella että mentaalisella tasolla. Olo on jo puolen tunnin hoidon jälkeen seesteinen ja hoidon vaikutus tuntuu koko vireystason paranemisena.

Intialainen päähieronta on vuosituhansia vanha, alkujaan ayurvedinen, hoitomenetelmä. Intiassa sitä on käytetty perinteisesti perhepiirissä perheenjäsenten hieronnassa ja erityisesti naiset hoitavat sillä päätään ja hiuksiaan käyttäen erilaisia öljyjä. Myös partureiden palveluihin kuuluu päähieronta.

Selkä, hartiat, yläraajat, niska ja pää ovat tärkeitä energiakeskuksia; mm. stressi, vihastuminen ja jännitys aiheuttavat niskan jäykkyyttä, kipuja selässä, hartioilla ja olkavarsissa ja silmäoireita. Hoito muodostuu sarjasta hierontaliikkeitä, taputuksia ja tukistuksia, joilla käsitellään rytmikkäästi, tehokkaasti mutta hellävaraisesti hartiaseutu, olkavarret, niska ja pää sekä kasvot. Lisäksi painellaan ja hierotaan ylävartalon ja pään alueen marmapisteitä (akupisteitä) ja kasvojen heijastealueita. Hoito helpottaa lihas- ja hermojännitystä, lisää veren ja lymfan kiertoa sekä elvyttää solujen hapensaantia. Hoito vaikuttaa koko kehon luonnolliseen tasapainoon ja auttaa saavuttamaan sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia.

Jokainen hoito on ainutkertainen tapahtuma. Se aika on varattu juuri Sinulle, keskeytyksittä, jotta voit rentoutua syvällisesti ja tuntea, että Sinusta välitetään ja pidetään huolta.

Hoito suoritetaan vaatteet päällä (mieluiten puuvillainen t-paita) joko istuen tai hoitoalustalla maaten. Hoitoa voidaan ottaa tarpeen mukaan yksittäisinä hoitokertoina tai useamman kerran sarjoina.