Ayurvedinen kuumakivihieronta

hot-stone-massageKuumakivihieronta on tuhansia vuosia vanha hoitomuoto, jota on käytetty osana itämaista lääketiedettä mm. Intiassa, Tiibetissä ja Havaijilla. Kuumakivihierontaa on käytetty mm. puhdistushoidoissa, erilaisten kiputilojen hoidossa ja hermostollisten ongelmien hoidossa. Kuumakivihieronnan vaikutus on voimakkaasti stressiä laukaiseva ja rentouttava.

Miellyttävän lämpöiset kivet liukuvat pehmeästi keholla luovuttaen lempeää lämpöään syvälle lihaksiin, jolloin koko keho rentoutuu. Kuumakivihieronta on syvärentouttava hoito, jossa kehon energiakeskuksiin (selälle, vatsalle, kämmeniin ja jalkapohjiin) asetellaan lämpimät kivet. Vapauttaessaan lämpöä nämä kivet vaikuttavat koko kehoon rentouttaen, puhdistaen ja energisoiden sitä. Hieronta tehdään lämpimillä basalttikivillä. Basalttikivi sitoo lämpöä pitkään ja vapauttaa sitä hitaasti.

Kuumakivihieronnassa yhdistyy intialaisen hieronnan ja lämpimien kivien rentouttava vaikutus. Kivistä siirtyvä lämpö tehoaa hyvin lihasjännityksiin; lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja siksi kuumakivihieronta onkin yksi parhaista lihajännitysten laukaisijoista. Hieronta tasapainottaa hermoston toimintaa, laukaisee tehokkaasti stressiä, purkaa jännityksiä ja parantaa koko elimistön yhteistoimintaa. Se vaikuttaa syvällisesti koko kehoa ja mieltä tasapainottavasti; lämmön ja hieronnan yhteisvaikutuksesta.